Ain’t misbehavin

Dit nummer werd speciaal geschreven voor de “zwarte” muzikale revue “Hot Chocolates” waarin trompettist Louis Armstrong zijn Broadway-debuut maakte. Later zou F. Waller dit nummer nog eens zingen in de film Stormy Weather (1943). U luistert naar een arrangement door Earl Moon.

It’s only a paper moon

A guy is a guy

Back it up

Life is a groove

Rum and coca cola

Candy man

Blue moon

It don’t mean a thing

In 1931 geschreven door Duke Ellington en Irving Mills. Zeer waarschijnlijk is dat het woord ‘Swing’ in dit lied voor het eerst gebruikt, en dus hier ontstaan.

Lollipop

De Amerikaanse vocalgroup The Cordettes brachten dit nummer uit in 1958. Naast het nummer Mr. Sandman was Lollipop hun bekendste nummer. Het werd gecomponeerd door Julius Dixon en Beverly “Ruby” Ross.

Cups

Cups is, gebaseerd op het lied ‘When I’m gone’ van Carter Family (1931)  en wordt meestal a capella uitgevoerd. In 2009 maakten Lulu and The Lampshades er met een geïmproviseerde percussievideo een YouTube-hit van. Pas in 2012 werd dit lied populair, het werd gecoverd door Anna Kendrick in de film ‘Pitch perfect’

 

Baby, it’s cold outside

Deze song is in 1944 door F. Loesser geschreven. Het was de bedoeling dat hij het samen met zijn vrouw, Lynn Garland, in de privésfeer zou zingen voor vrienden. Later kreeg dit lied bekendheid door artiesten zoals Ray Charles, Dolly Parton en Michael Bublé.

Royals

Royals werd geschreven door Lorde, zij was toen 16 jaar oud. Het lied gaat over de droom een koninklijk leven te hebben…”we are driving caddilacs in our dreams”.

Dream a little dream

Gershwin medley

Hallelujah

In the mood

It ain’t what you do, it’s the way that you do it

It don’t mean a thing

Somebody that I used to know

Is een single van Gotye met Kimbra uit 2011. Hij schreef het nummer in Australië en het kostte hem veel moeite om het nummer af te maken. De zanger was daarna verbaasd dat het zo’n hit werd. De single werd zelfs uitgeroepen tot Song van het Jaar.

Blue Moon

Boogie woogie bugle boy

Dance of the sugar plum fairy

Miss Celie’s bleus

That Man

The very though of you

Tico Tico

Umbrella

White winter hymnal

Bleu Moon

Boogie woogie bugle boy

Dance of the sugar plum fairy

Miss Celie’s blues

That Man

The very though of you

Tico Tico

Umbrella

White winter hymnal

Java Jive

Dit nummer is geschreven door M. Drake en B. Oakland. Het nummer gaat over de drooglegging in de jaren 20 van de vorige eeuw in Amerika. In de “coffee houses” werd illegaal alcohol verkocht. Alhoewel er “I love coffee, I love tea…” wordt gezongen is Java Jive een ode aan koffie. Het lied bevat  jazz slang en verrassend taalgebruik.